PRIMA PAGINA Zodiac european Compatibilitati Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul gastronomic

Zodiac Arboricol - Castanul


(15 - 24 mai; 12 - 21 noiembrie)    Acest copac este frumos, foarte aspectuos si puternic. Are o sãnãtate bunã si dã impresia cã ia toate rãutãtile vietii în piept. În realitate dovedeste un "talent" înnãscut de a se pune în situatii neplãcute, cãci e total lipsit de tact, atrãgând adesea dezaprobarea celorlalti. Fãrã a fi prea timorat din aceastã cauzã, braveazã si persistã în situatia ingratã în care deja se aflã, fãcându-si un punct de onoare din a-i contraria sistematic pe ceilalti. Acest comportament ascunde însã o fire emotivã si sensibilã care are nevoie de multã întelegere. Locul în care creste castanul trebuie sã fie larg aerisit, el putându-se astfel exercita în calitãtile sale pragmatice, ce-l fac adesea sã treacã în categoria "supravietuitorilor". Are un simt al datoriei care-l "recomandã" ca dusman intrasient al tuturor celor ce calcã legile scrise si nescrise ale convietuirii umane. Pentru el conteazã foarte multã sã nu fie sigur, ori într-un anturaj ostil, în acest din urmã caz închizându-se în sine si uscându-se din ce în ce mai mult. Tentintele sale agresive îl tin deoparte de rafinamente si subtilitãti, îndreptându-l în schimb spre un comportament adesea ireverentios si foarte masculin - masculinizat.
    Dragoste: Este senzual, fãrã a se arãta însã ca atare, cãci conceptiile sale morale sunt severe. Are nevoie de multã afectiune si atentie si de un ideal sentimental: va fi adesea nefericit în acest domeniu.
    Trãsãturã definitorie: Simtul manifest al dreptãtii.
    Personalitãti: Jeane-Jacques Rousseau, Voltaire, Honoré de Balzac, Jean Gabin, Henry Fonda.

Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2