PRIMA PAGINA Zodiac european Compatibilitati Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul gastronomic

Zodiac Arboricol - Carpenul


(4-13 iunie; 2-11 decembrie)
    Adesea foarte frumos, mare si cu o înfãtisare studiatã, carpenul nu inspirã decât o emotie rece prin imaginea usor artificialã pe care si-o construieste. El pune foarte mult accent pe felul cum aratã, neglijând o cultivare a simtirilor mai profunde si neavând cunostintã de faptul cã o frumusete e cu atât mai autenticã cu cât îsi are surse spirituale mai adânci. Simtul estetic este foarte dezvoltat la carpen si în acelasi timp foarte exclusiv, uneori în detrimentul sãu. Legat de aceasta, e demn de remarcat gustul sãu pronuntat pentru diplome, decoratii, titluri de orice gen, blazoane etc. O astfel de recunoastere pare anume facutã pentru el, în scopul încununãrii muncii sale neobisnuite de înfrumusetare a propriei persoane, a cunostintelor si a mediului în care trãieste, mãgulindu-i totodatã exclusivismul dupã criterii estetice.
    Inteligent si idealist, îsi alege cu grijã metodele de lucru astfel încât ele sã se încadreze pe deplin în tiparele traditionale. E speriat de tot ceea ce e nou si nu va merge niciodatã în avangarda vreunei miscari. Dealtfel, în problemele de initiativã este extrem de nehotãrât si de temãtor si chiar dacã va lua o decizie o va regreta imediat dupã aceea. Este omul datoriei si împinge uneori aceastã trãsãturã pânã la sacrificiu.
    Dragoste: Desi adesea superficial, este foarte credincios partenerului si pune mare pret pe reciprocitate. Dacã scopuri mai înalte reclamã acest lucru, atunci el îsi va jertfi iubirea pe altarul lor.
    Trãsãturã definitorie: Simtul estetic.
    Personalitãti: Jean Marais, Dorothy Lamour, Amedeo Nazzari, Gerard Philipe.


Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2