PRIMA PAGINA Zodiac european Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Zodiac evreiesc Zodiac florar Zodiac arboricol Zodiac indian Zodiac arab
Zodiac totemic Zodiac egiptean Zodiac hindus Zodiacul gastronomic Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul practic Zodiile si calatoria Zodiile si curatenia
Zodiile si medicina Fixuri si obsesii de zodii Zodiac erotic Zodiac om-animal Compatibilitati 12 motive Mesaje vocale Teste psihologice Ajutor biblic

Zodiacul arab - Cutitul


 

    Semnificatie: Folosirea cutitului cere precizie si o bunã pregãtire în prealabil. Nu te poti juca cu el, trebuie sã privesti întotdeauna cu seriozitate mânuirea sa si sã ai o calificare pentru asta. Este arma micilor mestesugari, bucãtarilor etc.
    Ca armã de pornire: Se organizeazã si se disciplineazã foarte bine, e prudent, chibzuit si traditionalist. Îi place stabilitatea, iar agitatia inutilã nu-i pentru el, nu agreeazã asa ceva. Poate dã dovadã de entuziasm în anumite împrejurãri si e foarte muncitor, calitãti ce-i asigurã un loc onorabil în societate. Dealtfel, el face totul pentru a si-l cãpãta si a fi astfel respectat, iubit si admirat de cãtre ceilalti. Arta sa în acest domeniu merge uneori pânã la a-si atribui fatã de acestia un rol foarte important, multe peste posibilitãtile sale reale. Toate aceste contacte cu anturajul nu-l împiedicã sã se retragã adeseori într-un loc nepopulat, doar el singur, într-o ambiantã confortabilã. Ambitiile sale nu sunt prea mari, de regulã netrecând de sfera casnicã; lucrurile necesare unui cãmin sunt tot ce îsi doreste. Ceea ce-l deranjeazã enorm si-l dezorganizeazã sunt actiunile cu efecte neprevãzute; iesind din rutinã si cu o grãmadã de complicatii. Suportã greu necazurile de orice naturã, care efectiv îl demoleazã pentru multã vreme. În latura amoroasã a vietii sale e realist, nesofisticat si puritan. Aceastã aparentã insensibilitate (nici clar de lunã, nici lacrimi, nici intrigi) este compensatã de fidelitatea sa fatà de partener, pe care nu-l solicitã excesiv pe nici un plan.
    Ca armã de sosire: Desi cutitul are multe calitãti, excesivul sãu realism, lipsa de ambitii, precum si faptul de a fi multumit de ceea ce este, fãrã a dori sã devinã altceva, îl determinã foarte adesea sã rãmânã pe locul sãu initial. Oricum, a ajunge cutit nu-i nici o nenorocire si nici o dezonoare.
 

Compatibilitate ce alte arme:

Cutit - Briceag: Nepotrivire totalã, nu se înteleg absolut deloc.

Cutit - Pumnal: Primul îl dispretuieste pe celãlalt, acesta e prea inocent ca sã nu admire cutitul - uneori nelimitat.

Cutit - Pumnalul Arab: Relatii opace destul de reci. Cutitul nu se transformã de regulã în pumnal arab atunci când evolueazã.

Cutit - Ghioagã: Respect reciproc, relatii moderate spre reci.

Cutit - Ghioagã Tãrãneascã: La fel ca si la buzdugan. Primului nu-i place, în plus, viata la tarã pe care o duce celãlalt, preferând locurile mai populate si mai zgomotoase; de aceea cutitul nu-si doreste sã ajungã ghioagã tãrãneascã.

Cutit - Toporiscã: Afectiune reciprocã si durabilã. Din punct de vedere social cei din “toporiscã” corespund cel mai bine aspiratiilor celor din “cutit”.

Cutit - Lant: Simpatie de ambele pãrti, desi nu se cunosc prea bine.

Cutit - Sabie: Sabia ignorã total cutitul.

Cutit - Lance: Foarte greu cutitul ajunge lance; aceasta îl tine într-o atitudine respectuoasã, desi existã o apreciere reciprocã.

Cutit - Prastie: Prea mult bun-simt si conservatorism, prea putinã imaginatie - iatã pãrerea prastiei despre cutit, pe care îl ironizeazã adesea.

Cutit - Arc: Arcul gândeste la fel ca prastia si de aceea ajutorul sãu pentru un cutit vine foarte rar.
Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2