PRIMA PAGINA Zodiac european Zodiac pe decani si zile Zodiac romanesc vechi Zodiac evreiesc Zodiac florar Zodiac arboricol Zodiac indian Zodiac arab
Zodiac totemic Zodiac egiptean Zodiac hindus Zodiacul gastronomic Rugaciunile zodiilor Zodiacul sefului Zodiacul practic Zodiile si calatoria Zodiile si curatenia
Zodiile si medicina Fixuri si obsesii de zodii Zodiac erotic Zodiac om-animal Compatibilitati 12 motive Mesaje vocale Teste psihologice Ajutor biblic

Sefii si zodia lor

Ai întotdeauna de-a face cu un patron, cu un sef sau cu cineva mai sus pe linia ierarhicã. Iar dacã uneori îti este greu sã îl întelegi,
dacã se întâmplã câteodatã sã nu stii ce si cum sã faci ca sã îi fii pe plac, încearcã sã afli în ce zodie s-a nãscut.
Pe urmã, îti va fi usor sã-l faci sã te placã!


Berbec | Taur | Gemeni | Rac | Leu | Fecioarã | Balantã | Scorpion | Sãgetãtor | Capricorn | Vãrsãtor | Pesti


 
 

BERBEC

    Intrã ca o furtunã în biroul tãu, agitând în mânã niste foi de hârtie si salutându-te cu ceva ce seamãnã a tunet? Ia decizii rapide, actioneazã rapid. Fãrã îndoialã, patronul sau seful tãu este un adevãrat Berbec. Activ, prietenos, el stie sã fie un bun conducãtor, un cuceritor cãruia îi place sã câstige si care stie sã îsi motiveze oamenii.
    Ce trebuie sã eviti: Nu fii obosit. Dacã nu arãti prea bine, acest lucru îl va agasa. Trebuie sã ai grijã sã dormi destul, sã te îngrijesti de felul în care arãti... Evitã sã te scuzi: acest tip de comportament îl iritã deosebit de tare; recunoaste-ti greseala cu demnitate.
    Ce trebuie sã faci: Seful Berbec detecteazã lingãii da la o postã, asa cã este inutil sã trisezi - fii tu însãti. Dacã vei împãrtãsi în mod sincer entuziasmul lui, dacã nu vei ezita sã rãmâi la serviciu peste program stima lui pentru tine va creste considerabil.
 
 

TAUR

    Ceea ce faci îti dã un sentiment de sigurantã? Totul se deruleazã într-un climat de calm si de eficacitate? Seful tãu este nãscut în zodia Taurului. Excelent gestionar financiar, extrem de bine organizat, detestã stresul si improvizatiile. Defectele sale? Uitã adesea cã nu toatã lumea are aceeasi andurantã ca a lui, asa cã poate fi prea exigent. În plus, are o mult prea mare neîncredere în tot ceea ce înseamnã schimbare si inovatie...
    Ce trebuie sã eviti: Este inutil sã-ti modifici metoda de lucru fãrã acordul lui, chiar dacã acet lucru ti-ar rentabiliza eforturile. Nu suportã schimbãrile si initiativele individuale. Un alt punct sensibil al patronului Taur: banii. Asa cã nu îi cere o mãrire a salariului fãrã sã te înarmezi cu argumente.
    Ce trebuie sã faci: Are nevoie sã poatã avea încredere în colaboratorii sãi. Sarcina ta este sã te dovedesti a fi un om de încredere: îndeplineste-ti sarcinile de serviciu, iar dacã nu poti, anuntã-l imediat. În loc sã te critice, îti va fi recunoscãtor pentru onestitatea de care ai dat dovadã.
 
 

GEMENI

    Este vesel, destins, glumet, îsi face totdeauna timp sã stea de vorbã cu fiecare dintre colaboratorii lui, pentru ca apoi, dintr-o datã, sã se apuce sã regleze niste probleme care treneazã de zile întregi, rezolvându-le dintr-o trãsãturã de condei? Seful tãu este un Geamãn. Stie sã facã în asa fel încât în jurul lui sã domneascã o ambiantã în care sã-ti facã plãcere sã lucrezi, o ambiantã care dã tuturor încredere.
    Ce trebuie sã eviti: Vei reusi sã îl enervezi deosebit de tare dacã îti vei face planuri cu mult în avans. Ceea ce tie ti se pare cã este util pentru el este culmea prostiei. Ca sã nu mai vorbim cã acest lucru pare sã îi blocheze creativitatea.
    Ce trebuie sã faci: Accelereazã ritmul. Apoi, încearcã sã îti iei o dupã-amiazã liberã atunci când ti-ai terminat treaba; ti-o va acorda. Când nu esti de acord cu el, nu ezita sã îi spui. Stie sã respecte libertatea, inclusiv de opinie.
 
 

RAC

    Amabil. Seful tãu este amabil. E si normal sã fie asa din moment ce este un Rac. Are un caracter plãcut si îi place ca fiecare dintre cei care îl înconjoarã sã fie multumit. Pentru el, firma (serviciul) este o a doua familie. Cãlduros si atent la nevoile celor din jurul sãu, obtine în schimb cooperarea eficientã a tuturor. Defectele lui? Este destul de încet si uneori prea influentabil.
    Ce trebuie sã eviti: Nu trebuie sã ai prea multe idei. În loc sã-l ajuti sã amelioreze situatia propunându-i o abordare nouã, vei semãna doar confuzie în mintea lui. Nemaistiind ce anume sã aleagã, se va supãra pe tine. Sub aparenta lui de om întelegãtor, se poate dovedi extrem de încãpãtânat.
    Ce trebuie sã faci: Îndeplineste-ti sarcinile în timpul prestabilit. El va sti cã poate conta pe tine si îti va fi extrem de recunoscãtor pentru acest lucru. Seful Rac stie cã toti trecem prin faze dificile si nu te va judeca niciodatã dacã, într-o zi, vei discuta cu el problemele tale.
 
 

LEU

    Nãscut pentru a fi sef si pentru a fi ascultat de cei din jur. Acest lucru, în cazul lui, este atât de natural, încât "trupele" mãrsãluiesc chiar si fãrã sã-si dea seama. Eficace, voluntar, responsabil, organizat, face parte din categoria celor în care ai încredere imediat, deoarece simti, instinctiv, cã stiu ce fac. Acelasi om este, din pãcate, si o adevãratã pacoste: nu suportã sã fie contestat.
    Ce trebuie sã eviti: Îti imaginezi cã îi faci un serviciu ocupându-te de un dosar dificil si îti închipui cã el îti va fi recunoscãtor? Mare gresealã! Va reactiona înfiorãtor, ca un sef de haitã în fata unui rival care preia, momentan, conducerea.
    Ce trebuie sã faci: Flateazã-l. Este singurul semn al zodiacului la care acest lucru functioneazã; dacã simte cã îl admiri si cã esti gata sã îndeplinesti oridinele pe care ti le dã, indiferent ce s-ar întâmpla, se va simti în sigurantã si îti va acorda toatã încrederea.
 
 

FECIOARÃ

    Dacã te uiti la el, nici nu ti-ai închipui cã el este seful mare. Nu aratã a fi, se îmbracã întotdeauna într-un stil "cenusiu"-lipsit de personalitate-si nu ridicã niciodatã tonul. Discret, dar eficace. Rezervat, timid chiar, însã foarte inteligent. Amabil si plãcut, dar extrem de încãpãtânat atunci când este vorba de ceea ce vrea. Reversul medaliei? Îi este dificil sã îsi asume unele riscuri, uneori foarte necesare.
    Ce trebuie sã eviti: Nici unui sef nu-i place dezordinea, însã, când este vorba de seful nãscut în zodia Fecioarei, asta devine o adevãratã obsesie. Vrei sã lipesti pe pereti fotografiile copiilor? Mai bine nu o face; vei reusi doar sã îl indispui.
    Ce trebuie sã faci: Dat fiind cã, pentru el, punctualitatea este de aur, fã în asa fel încât sã nu întârzii niciodatã. Dacã îti faci un plan de lucru, ai grijã sã îl respecti cu strictete. Iar dacã are încredere în tine, fã-i un serviciu provocându-l sã adopte anumite modernizãri.
 
 

BALANTÃ

    Fermecãtor, sociabil, atent, capabil sã asculte si sã aibã un dialog ce cei din jur, el nu va delimita relatiile cu ceilalti la simplul cadru profesional, ci se va interesa de viata privatã a fiecãruia. Care sunt defectele lui? Nu are decât unul, dar este suficient: îi este foarte, foarte greu sã ia o decizie! Iar pentru cineva aflat în pozitia lui, acest lucru poate fi jenant uneori...
    Ce trebuie sã eviti: Crezi cã faci bine spunându-i care este pãrerea ta, chiar dându-i câte un sfat, uneori? Eroare! Acest om, care si-asa se îndoieste de el, îsi va imagina cã îl crezi incapabil sã-si îndeplineascã rolul si atunci, vexat, se va supãra pe tine.
    Ce trebuie sã faci: Dacã esti suficient de diplomat si reusesti sã-i creezi senzatia cã el este cel care are initiativa, îi vei face un adevãrat serviciu si vei deveni repede indispensabil, fãcând în locul lui ceea ce se impune. De asemenea, acceptã sã discuti cu el.
 
 

SCORPION

    Pãzea! Ai cel mai dificil sef din câti existã! Susceptibil, exigent, autoritar, comandã tuturor si nu ezitã sã dezbine pentru a conduce! Însã, alãturi de aceste "mici" inconveniente, ete un sef exceptional: solid si voluntar, logic si intuitiv, capabil, în orice moment, sã improvizeze, stie sã obtinã rezultate excelente cu compania pe care o conduce si sã scoatã la ivealã tot ce este mai bun din fiecare.
    Ce trebuie sã eviti: Unii sefi stiu sã aprecieze o opinie divergentã. Dar nu si seful tãu! A fi în sezacord cu el înseamnã a-i declara rãzboi. Si, mare atentie: orice înfruntare se va întoarce împotriva ta, deoarece te afli în fata unui adversat.
    Ce trebuie sã faci: Chiar dacã pare a fi tepos ca un arici, seful tãu este, totusi, om, deci functioneazã pe baza emotiilor. Respectã-i caracterul, învatã sã-i apreciezi eficienta de-a dreptul prodigioasã, si astfel vei putea sã stabilesti cu el niste relatii cordiale.
 
 

SÃGETÃTOR

    Ai dat lovitura! Este greu sã gãsesti un om mai plãcut si, în acelasi timp, mai eficace decât seful tãu. Cãlduros, uman si generos... si în acelasi timp capabil sã exercite, cu o naturalete neasteptatã si demnã de invidiat, o incontestabilã autoritate. Excelent gestionar, perfect organizator, acest patron stie sã-si asume un risc.
    Ce trebuie sã eviti: Trebuie sã "o faci latã" ca sã reusesti sã-l enervezi pe seful Sãgetãtor. Iar dacã vezi cã se poartã urât cu tine, s-ar putea sã aibã dreptate - gândeste-te bine! Acest om, atât de atasat de dreptate si fraternitate, detestã tot ce este inechitabil.
    Ce trebuie sã faci: Cu el, orice comportament este posibil. Seful Sãgetãtor are încredere în cei din jurul lui, iar dacã faci astfel încât el sã-si dea seama cã aceastã încredere este justificatã, va aprecia sfaturile si ideile tale si îti va da libertate sã-ti organizezi munca.
 
 

CAPRICORN

    Ambitios, tenace, de-a dreptul îndrãgostit de munca sa, seful tãu pare sã nu reuseascã sã-si imagineze cã, pentru ceilalti, serviciul nu este centrul Universului? Fãrã îndoialã, este un Capricorn. Adicã un "animal de povarã", redutabil de eficace, dotat de la naturã cu talentul de a-si exersa autoritatea, asumându-si responsabilitãtile fãrã nici cea mai micã urmã de slãbiciune.
    Ce trebuie sã eviti: Seful tãu este ceea ce se cheamã un "sef tipic" si va reactiona negativ la tot ceea ce deranjeazã orice sef: întârzierile, lipsa de eforturi si de interes etc. Orice atitudine sau comportament trisor te pune în pericolul de a rãmâne fãrã serviciu.
    Ce trebuie sã faci: Pus în fata acestui super-sef, ideal este sã te dovedesti a fi un super-angajat! Atentie, însã: nu încerca sã simulezi - va simti întotdeauna înselãtoria de la o postã! Este inutil, de asemenea, sã îl flatezi; fii tu însãti, cu calitãtile si defectele tale.
 
 

VÃRSÃTOR

    Acesta este patronul secolului XXI! În permanentã miscare, si încã într-una rapidã. Trãieste înaintea timpului sãu, adoptând, imediat ce sunt descoperite, noile tehnologii sau metode de lucru. Idealist si liberal, îi respectã pe toti, este un adept al dialogului, stie sã asculte ideile celor din jur si -foarte important!- acceptã contradictia, pe care o considerã o sursã de îmbogãtire.
    Ce trebuie sã eviti: Dupã ce ti-ai învãtat meseria si ti s-a spus ce si cum trebuie sã faci, respecti cu strictete acest lucru? Nu e bine! Pentru seful tãu este doar semnul unei lipse de inteligentã si de adaptabilitate. Seful se asteaptã ca si tu sã-ti afirmi personalitatea.
    Ce trebuie sã faci: Dezvoltã-ti creativitatea, exprimã-ti pe de-a-ntregul potentialul de care dispui. Acest om stie cu adevãrat sã lucreze în echipã, si atunci când vei reusi sã devii colaboratorul lui îi vei câstiga atât încrederea cât si stima.
 
 

PESTI

    Seful Tau este deosebit de drãgut cu toti angajatii sãi, însã este extrem de dificil de înteles? Un adevãrat reprezentant al zodiei Pestilor! În spatele aparentei sigurante, el este un original, cu o manierã proprie si absolut ineditã de a conduce si de a munci. O persoanã aparent logicã, seful Peste "functioneazã", însã, numai pe baza intuitiei, ceea ce poate avea rezultate bune, dar si proaste.
    Ce trebuie sã eviti: La cea mai micã impresie cã îl dezaprobi va crede cã îl critici si asta îl va scoate din sãrite. El îsi asumã riscuri mult mai mari decât altii. Ceea ce face sã îi fie si mai mare fricã de greseli, amplificând, normal, si sensibilitatea fatã de posibilele critici.
    Ce trebuie sã faci: Acest sef are nevoie de colaboratori care sã compenseze, discret, dezechilibrul astfel creat. Asa cã tu va trebui sã dai dovadã de punctualitate, de ordine si de un simt fãrã cusur al organizãrii, chiar dacã el nu-ti va cere acest lucru.


Acest website si-a neutralizat integral emisiile de CO2